Selamat Datang ke laman web rasmi FINAS
Kemudahan Web W3C
English    

Selasa Okt 07, 2014

Hulu Kelang, 2 Oktober – Kelab Sosial, Sukan dan Kebajikan (ESEL) Cawangan Kejuruteraan Elektrik, Jabatan Kerja Raya Negeri Selangor Darul Ehsan telah meluangkan masa melawat kemudahan dan sewaan yang terdapat di Finas Hulu Kelang. Rombongan yang tiba seramai 25 orang telah disambut dan diberi taklimat ringkas oleh Pegawai Kejuruteraan, Pn Maria dan beberapa pegawai FINAS yang lain. Rombongan kemudiannya dibawa melawat ke Studio Mixstage, Studio Soundstage dan seterusnya ke Finas Post.


Hulu Kelang, 29 September 2014 – FINAS menerima satu lawatan Pelajar Jurusan Ijazah Fakulti Pengurusan Maklumat UiTM Shah Alam (UiTM). Lawatan yang dihadiri 24 orang pelajar termasuk pensyarah pengiring Ahmad Azman Bin Mohd Ramli. Kedatangan mereka disambut baik oleh pihak FINAS yang membantu memberi penerangan tentang kelengkapan dan peralatan perfileman yang terdapat di FINAS. Penerangan tentang alat dan kelengkapan FINAS diterangkan oleh kakitangan FINAS iaitu Mohd Lazim Mat Daud FINAS POST, Norzaman Abu Hasan SoundStage dan Hazrimi Omar Studio Digital Mixstage yang mengendalikan peralatan dan kelengkapan tersebut.

Taman Tun Dr Ismail - Pengarah filem veteran, Datuk Jamil Sulong, 88, menghembuskan nafas terakhirnya pada 25 September 2014 pada jam 9.35 malam di kediaman anaknya di Bukit Utama, Damansara selepas koma akibat serangan angin ahmar akhir bulan lalu.

Seramai 300 orang yang terdiri daripada pelajar IPT, pensyarah dan syarikat CGI telah hadir memeriahkan program Forum Aplikasi CGI Dalam Filem & Apresiasi Filem ‘The Journey’ yang diadakan pada 24 September 2014 bertempat di Pawagam Mini P.Ramlee, FINAS. Program anjuran Bahagian Pembangunan Industri menerusi Unit Latihan Industri ini bermula pada pukul 10 pagi hingga 5 petang.
Berita Terdahulu : 1, 2, 3 ... 82, 83, 84  Seterusnya
Galeri Terkini
 • Galeri Gambar
  Come join us!
 • Galeri Video
  The Untold Truth About Supermokh Part 2
 • Galeri Gambar
  ZARA6943.jpg
 • Galeri Buku
  Script Writing-Ultimate Storytelling
 • Galeri Gambar
  Come join us!
 • Galeri Gambar
  Festival Filem Malaysia KE 26


   Carian:


PENGUMUMAN

Sabtu Okt 18, 2014 :Hari UNESCO Malaysia 2014

Marilah datang beramai-ramai ke Hari Unesco Malaysia 2014 bertempat di Dataran Merdeka & Bangunan Sultan Abdul Samad pada 18 - 19 Oktober 2014

Sabtu Okt 18, 2014 :Tarikh Malam Kemuncak Festival Filem Malaysia Ke-26 diumumkan berlangsung pada 1 November 2014

FFM 26. Tarikh Malam Kemuncak Festival Filem Malaysia Ke-26 diumumkan berlangsung pada 1 November 2014. Bertempat di Emperor Ballroom, Hotel Empire Subang Jaya, Selangor, sidang akhbar pengumuman tarikh FFM26 dihadiri Persatuan-persatuan Perfileman Malaysia dan artis pencalonan akhir. Majlis malam kemuncak akan diadakan di Auditorium Tunku Puan Chik, Kompleks Penyiaran Tuanku Muhammad, Seremban, Negeri Sembilan.

Rabu Okt 08, 2014 :KEPUTUSAN TENDER KEPUTUSAN TENDER

TENDER FOR THE DESIGN, SUPPLY, DELIVERY, INSTALLATION, INTEGRATION, TESTING AND COMMISIONING OF THE UPGRADING EXISTING FILM PRODUCTION UPGRADING EXISTING FILM PRODUCTION AND DIGITAL ARCHIVING SYSTEM FOR FINAS PETALING JAYA PETALING JAYA

Khamis Sep 11, 2014 :JADUAL TAWARAN TENDER PERKHIDMATAN

TENDER PERKHIDMATAN KAWALAN KESELAMATAN TANPA SENJATA BAGI IBU PEJABAT FINAS HULU KELANG, FINAS PETALING JAYA, GALERI PERFILEMAN DAN STOR EKSIBIT DESA MELAWATI
 • PAUTAN