Selamat Datang ke laman web rasmi FINAS
Kemudahan Web W3C
English    

Sabtu Okt 18, 2014

Seremban, 18 Oktober 2014 – Sempena Festival Filem Malaysia ke-26 (FFM26) yang akan berlangsung pada 1 November 2014 di Auditorium Tunku Puan Chik, Kompleks Penyiaran Tuanku Muhammad, Seremban Negeri Sembilan, satu jelajah telah diadakan selama dua hari bermula 18 dan 19 Oktober 2014.


Hulu Kelang, 15 Oktober 2014 – China Jiangsu Broadcasting Corporation yang merupakan stesen TV ketiga terbesar di China telah meluangkan masa membuat lawatan ke FINAS. Hadir seramai 25 orang bersama jurucakap mereka En. Wilson Tan telah dibawa melawat semua kemudahan dan kelengkapan studio.

Subang Jaya, 14 Oktober 2014 – Satu majlis pengumuman tarikh Festival Filem Malaysia ke-26 (FFM26) telah diadakan di Emperor Ballroom, Hotel Empire Subang Jaya. Majlis ini telah dihadiri oleh Persatuan Perfileman Malaysia dan artis-artis pencalonan akhir FFM26. Sidang media telah dihadiri oleh YBhg. Pemangku Ketua Pengarah FINAS, Pengerusi FFM, Presiden PFM dan juga Pengurus saluran Astro Ria. Tarikh malam anugerah telah ditetapkan pada 1 November 2014 bertempat di Auditorium Tunku Puan Chik, Kompleks Penyiaran Tuanku Muhammad, Seremban Negeri Sembilan.

Hulu Kelang, 2 Oktober – Kelab Sosial, Sukan dan Kebajikan (ESEL) Cawangan Kejuruteraan Elektrik, Jabatan Kerja Raya Negeri Selangor Darul Ehsan telah meluangkan masa melawat kemudahan dan sewaan yang terdapat di Finas Hulu Kelang. Rombongan yang tiba seramai 25 orang telah disambut dan diberi taklimat ringkas oleh Pegawai Kejuruteraan, Pn Maria dan beberapa pegawai FINAS yang lain. Rombongan kemudiannya dibawa melawat ke Studio Mixstage, Studio Soundstage dan seterusnya ke Finas Post.
Berita Terdahulu : 1, 2, 3 ... 83, 84, 85  Seterusnya
Galeri Terkini
 • Galeri Gambar
  Come join us!
 • Galeri Video
  The Untold Truth About Supermokh Part 2
 • Galeri Gambar
  ZARA6943.jpg
 • Galeri Buku
  Script Writing-Ultimate Storytelling
 • Galeri Gambar
  Come join us!
 • Galeri Gambar
  Festival Filem Malaysia KE 26


   Carian:


PENGUMUMAN

Isnin Okt 20, 2014 :Lelaki Harapan Dunia Di Pawagam 27 November 2014

Filem berkisah tentang sebuah kampung yang terjadi kekacauan akibat kesalahfahaman penduduk kampung yang menyangka rumah terbiar yang dalam perancangan dipindahkan dari hutan ke kampung untuk Pak Awang dihuni oleh “hantu” sedangkan terdapat seorang pendatang asing Afrika yang menghuni secara sembunyi-sembunyi. Pak Awang cuba menyakinkan penduduk kampung agar tidak percaya kepada tahyul, tetapi tiada siapa yang ingin mendengar. Benarkah "hantu" itu "Orang Minyak"?

Sabtu Okt 18, 2014 :Hari UNESCO Malaysia 2014

Marilah datang beramai-ramai ke Hari Unesco Malaysia 2014 bertempat di Dataran Merdeka & Bangunan Sultan Abdul Samad pada 18 - 19 Oktober 2014

Sabtu Okt 18, 2014 :Tarikh Malam Kemuncak Festival Filem Malaysia Ke-26 diumumkan berlangsung pada 1 November 2014

FFM 26. Tarikh Malam Kemuncak Festival Filem Malaysia Ke-26 diumumkan berlangsung pada 1 November 2014. Bertempat di Emperor Ballroom, Hotel Empire Subang Jaya, Selangor, sidang akhbar pengumuman tarikh FFM26 dihadiri Persatuan-persatuan Perfileman Malaysia dan artis pencalonan akhir. Majlis malam kemuncak akan diadakan di Auditorium Tunku Puan Chik, Kompleks Penyiaran Tuanku Muhammad, Seremban, Negeri Sembilan.

Rabu Okt 08, 2014 :KEPUTUSAN TENDER KEPUTUSAN TENDER

TENDER FOR THE DESIGN, SUPPLY, DELIVERY, INSTALLATION, INTEGRATION, TESTING AND COMMISIONING OF THE UPGRADING EXISTING FILM PRODUCTION UPGRADING EXISTING FILM PRODUCTION AND DIGITAL ARCHIVING SYSTEM FOR FINAS PETALING JAYA PETALING JAYA

Khamis Sep 11, 2014 :JADUAL TAWARAN TENDER PERKHIDMATAN

TENDER PERKHIDMATAN KAWALAN KESELAMATAN TANPA SENJATA BAGI IBU PEJABAT FINAS HULU KELANG, FINAS PETALING JAYA, GALERI PERFILEMAN DAN STOR EKSIBIT DESA MELAWATI
 • PAUTAN